Dania

Sałatka z ciecierzycy i awokado na kolację

Dobre źródło potasu, magnezu, żelaza, omega 3 oraz witaminy A, C, E oraz witamin z grupy B.

Sałatka z ciecierzycy i awokado na kolację Sałatka z ciecierzycy i awokado na kolację

Kapusta kiszona

Kapusta kiszona zawiera witaminę C, magnez, żelazo, wapń jest również źródłem witamin z grupy B, witaminy E oraz K. Zawiera również bakterie kwasu mlekowego, które powstają w procesie fermentacji i korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit oraz wzmacniają nasz układ odpornościowy. Zawiera również błonnik, a więc świetnie się sprawdzi przy zaparciach u osób, które chcą zrzucić nadprogramowe kilogramy czy obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Sok z kiszonej kapusty działa również detoksykująco, ma również właściwości regulujące poziom glukozy we krwi, ma również właściwości przeciwzapalne, a więc jedzmy kapustę i pijmy sok na zdrowie.

Wegańska wytrawna tarta z tofu Wegańska wytrawna tarta z tofu

Wegańska wytrawna tarta z tofu

Pomysł na obiad. Wegańska wytrawna tarta z tofu i dużą ilością warzyw na bezglutenowym spodzie.

Wegańska wytrawna tarta z tofu Wegańska wytrawna tarta z tofu